Rioleringswerken

Bij Pietercil bent u aan het juiste adres voor uw algemene rioleringswerken. Dankzij onze gespecialiseerde werkkrachten wordt uw afvalwater en het hemelwater op een veilige en hygiënische manier afgevoerd. 

In Antwerpen is het vanaf 2020 in bepaalde gevallen verplicht om het afvalwater apart te lozen in de riolering en het regenwater af te koppelen van de riolering. Als het regenwater niet hergebruikt kan worden, als het niet geïnfiltreerd kan worden in de grond of tijdelijk kan opgeslagen worden, mag het regenwater geloosd worden in de regenwaterafvoer van het gescheiden rioleringsstelsel. 

Scheiding van afvalwater en regenwater is verplicht voor nieuwe gebouwen of bij het verbouwen van een woning, en indien er in uw straat een gescheiden rioolstelsel is. Voor bestaande gebouwen in een gesloten bebouwing is de scheiding tussen afvalwater en regenwater alleen verplicht als er daarvoor geen leidingen onder of door het gebouw moeten worden voorzien. 

Vergaart u graag meer informatie omtrent dit onderwerp? Contacteer ons gerust via het contactformulier of bel ons op via het volgende nummer: 0498 08 29 81.